dec18044-restaurantactie-2019-online-1260x290px

Heb jij nog een volle spaarkaart van de restaurantactie? Deze volle spaarkaart is geld waard! De volle spaarkaart kun je inleveren voor 25% korting bij één van onderstaande 14 toprestaurants.

Je ontvangt de korting per persoon per spaarkaart. Vergeet niet tijdens de reservering aan te geven dat je gebruik maakt van de DEEN actie, anders is de korting helaas niet geldig. Je kunt t/m 31 maart 2019 van deze actie gebruik maken.

De veelgestelde vragen over deze actie kun je hier vinden.


Deelnemende restaurants



1.Posthoorn in Monnickendam

Noordeinde 43 - Monnickendam

0299-654598 

Het restaurant bevindt zich in een 17e-eeuws pand, in het historische centrum van het pittoreske Monnickendam. Het restaurant heeft een modern klassieke ambiance dankzij de hoge plafonds, eiken houten vloeren en het vintage interieur. De Posthoorn behoort tot de culinaire top van Nederland en is sinds 2008 beloond met een Michelin Ster. Chef Jeroen Bavelaar bestuurt de Franse keuken met eigen interpretaties van klassieke gerechten door middel van het toevoegen van innovatieve elementen en ingrediënten uit de wereldkeuken. Koken zit in zijn bloed en met zijn eigenwijze filosofie streeft hij elke dag weer naar perfectie. Patron – Sommelier Marc Boeljon zoekt de ultieme wijnspijs combinatie bij de gerechten van Jeroen. Ondanks het streven naar topniveau draait het in de Posthoorn vooral om het plezier en ongecompliceerd genieten. Een gezellige en fijne avond uit waarbij ze “uitgaan” met “thuiskomen” combineren.

Je ontvangt maar liefst 25% korting op één van onze menu’s. Menu Signatuur is een seizoensgebonden menu van zes, zeven of acht gangen met kleine en spannende gerechten waarbij u een unieke kijk in de avontuurlijke kookstijl van onze Chef krijgt. Ons Menu Klassiek is een thematisch viergangenmenu dat vijf keer per jaar wisselt. Wil je toch liever à la carte dineren? Indien je minimaal een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert besteld ontvang je ook daar maar liefst 25% korting op. De 25% korting is op reservering o.v.v. DEEN geldig voor het diner op alle openingsdagen. Op zondag kunt je de korting, op reservering, tevens gebruiken voor lunch vanaf 12:30.


2.Lucas Rive in Hoorn

Oude Doelenkade 7 - Hoorn

0229-213362

In de zomer van 2013 openden Lucas en Deborah Restaurant Lucas Rive. Haute cuisine in de historische haven van Hoorn. Al jaren droomde het echtpaar van een eigen zaak in hun eigen stad. Een restaurant waar gastvrijheid net zo belangrijk is als gastronomie. Het behalen van een ster was niet het streven, maar een vol restaurant met voldane gasten. Vijf maanden na de opening werd het restaurant echter al beloond met een Michelin ster. En dat zegt genoeg. In een prachtig pand met een modern, sfeervol doch informeel interieur. Waar jong en oud zich thuis voelt en iedereen even welkom is. De capaciteit van het pand gaat tot 80 zitplaatsen waardoor het restaurant ook zeer geschikt is voor grote groepen of partijen. Het terras aan de voorzijde beschikt over 25 plaatsen en biedt een geweldig uitzicht over de haven. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

De keuken is gebaseerd op de filosofie van Lucas Rive: culinaire creaties met herkenbare ingrediënten van optimale kwaliteit. Het team laat zich graag inspireren door de producten van het seizoen. En dan bij voorkeur de dagverse streekproducten. Zo krijg je de beste kwaliteit en de puurste smaak. Ook de opmaak van het bord vormt een spektakel voor alle zintuigen. En daarbij is elk bord dat de keuken verlaat een visitekaartje op zich. Want vakmanschap, culinaire creativiteit en constante kwaliteit zijn de kernwaarden van elk lid van Les Patrons Cuisiniers. Een exclusieve culinaire topclub met ruim twintig aangesloten restaurant door heel Nederland.

Kom gezellig met de lunch! Reserveren is mogelijk op donderdag en vrijdag van 12.00 - 14.00 uur. Ook op het lunch menu is de DEEN actie van toepassing. Maximaal 4 personen per DEEN actiereservering.


3.Apicius in Bakkum

Van der Mijleweg 16 - Bakkum

0251-676760

Midden in het Noord-Hollandse Bakkum ligt restaurant Apicius van de broers Thorvald en Gaylord de Winter. Dat hun samenwerking succesvol is, blijkt wel uit het feit dat Michelin Apicius al jaren waardeerd met een ster. Zo’n ster schept verplichtingen, weten de broers. Aan de kwaliteit wordt dan ook niet getornd. Achter het fornuis zwaait Thorvald de scepter. Na een gedegen opleiding in de klassieke Franse keuken deed hij ervaring op in restaurants als het Vlaamse ’t Laurierblad in Berlare, Michel Bras in Laguiole en Alain Ducasse in Monte Carlo. Thorvald combineert culinaire klassiekers met eigentijdse creaties. Smaak staat daarbij voorop. Er worden dan ook zeer hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van de producten die veelal uit de directe omgeving worden betrokken. Bij Apicius proef je altijd welk jaargetijde het is. Deze zomer bijvoorbeeld is er elke week wel wat anders te genieten; van de sappigste tuinbonen, asperges en supermals lamsvlees tot koninklijke morilles en de veelzijdige Rode Mul. Gaylord’s grote passie wordt duidelijk als je de wijnkaart inziet; de selectie telt ruim 300 wijnen. Alle grote chateaux, domaines, regio’s en landen zijn vertegenwoordigd. Klassieke iconen gaan hierbij hand in hand met sensationele trouvailles. En – niet onbelangrijk – de kaart vermeldt ook wijnen die de creaties van chefkok Thorvald voor een relatief klein prijsje vergezellen. Apicius organiseert ook speciale culinaire activiteiten. Je kunt je daarvan op de hoogte stellen via apicius.nl of volg ze op Facebook en Instagram.


4.Puur Zee bij Imko's in Wijk aan Zee

Van Ogtropweg 2 - Wijk aan Zee

0251-374304

Al meer dan 20 jaar kookt SVH Meesterkok Imko Binnerts de sterren van de hemel met het mooiste dat de zee kan bieden. Volgens velen is de oude meester nog altijd de onbetwist “beste viskok” van Nederland. In de prachtige Villa de Klughte uit 1885 in Wijk aan Zee biedt hij, samen met echtgenote Cathy Moerdijk, een oase van gastronomisch plezier op 300 meter van het Noordzeestrand. Zij ontvangen u graag in hun PUUR ZEE by Imko’s Restaurant en voor degenen die een terugrit na een mooie avond bezwaarlijk vinden bieden zij met hun 13 comfortabele kamers een heerlijke overnachtingsmogelijkheid. U kunt genieten van een 4-7 gangen “Seafood Experience” omlijst met bijzondere amuses en voor de liefhebbers een door Cathy geselecteerd arrangement van bijzondere wijnen. Combineer het bezoek met een heerlijke strand- of duinwandeling en geniet van het heerlijke vakantiegevoel dat het mooie dorp Wijk aan Zee en PUUR ZEE je te bieden heeft.

Herbergier en Chef Imko Binnerts geniet een grote reputatie op het gebied van zeevoedsel. Chef Kok in Chagall in Leidschendam, Sous-Chef in Hasselt (België) bij restaurant Scholteshof, Executive Chef kok bij Excelsior/de L’Europe, Eigenaar - Chef kok van Imko’s in IJmuiden, Eigenaar Chef - Kok van Vis & Ko in Haarlem en nu achter het fornuis bij PUUR ZEE in Wijk aan Zee. Herbergière Cathy Moerdijk is actief als wijnimporteur en mede eigenaar van Well of Wine en was daarvoor verantwoordelijk voor de inkoop bij wijnimporteur Vinites in Haarlem. Samen met Imko is zij de vormgever achter Bios Food & Wines in Alkmaar, Wijn & Ko in Haarlem en staat nu, samen met Twin Chefs Milco en Perry Peltenburg aan het fornuis in Wijk aan Zee.


5.L'Auberge Damhotel in Edam

Keizersgracht 1 - Edam

0299-371766

Midden in het oude centrum van Edam ligt ´l Auberge Damhotel Edam. In deze prachtige voormalige herberg kan men niet alleen slapen in één van de sprookjesachtige kamers maar ook genieten van gastronomisch eten in het prachtige restaurant, de brasserie of op het (verwarmde) terras aan het Damplein met uitzicht op het statige raadhuis. De restaurantkaart wisselt elke 2 maanden van menu om de terugkerende bezoeker keer op keer te kunnen verrassen. Naast deze kaart bieden wij ook een regelmatig wisselend Bib Gourmand menu aan met moderne gerechten uit de Franse keuken. In de brasserie en op het terras kan men genieten van de authentieke gerechten uit verschillende landen die onze brasseriekaart biedt.

Het restaurant heeft oude houten vloeren, een schitterende open haard, en is rijk gedecoreerd met planten, bloemen en statige engelenbeelden die helemaal aansluiten bij de klassieke sfeer van het historische pand. Naast de sfeervolle hotelkamers en het restaurant bieden wij ook diverse ruimten aan die perfect zijn voor een receptie, een feestavond of een zakelijke bijeenkomst.


6.La Mère Anne in Oudendijk

Dorpsweg 110 - Oudendijk

0229-542844

Rick en Toon Sijtsema, inmiddels derde generatie, verrassen telkens opnieuw zowel nieuwe als vaste gasten met smaakvolle gerechten. In samenwerking met DEEN nodigen wij jouw uit om van een 3 of 4 gangen Bib-gourmandmenu te komen genieten tegen 25% korting. Op maandag 15 november 2016 is ons restaurant onderscheiden met een Bib Gourmand. De Bib is een waardering van Michelin voor een goede prijs-kwaliteit verhouding.

“La Mère Anne is een immense zaak met heel wat activiteiten. U kunt hier onder meer terecht voor feesten en logeren in moderne kamers, maar vooral: lekker eten! De chef heeft een voorkeur voor regionale producten, die hij op een eigentijdse wijze op smaak brengt. De prijzen zijn aantrekkelijk, het keuzemenu is een aanrader!(bron: Michelin 2015)


7.Het Kerkje in Andijk

Buurtje 4 - Andijk

0228-527334

Hartelijk welkom in ons restaurant waar je gastvrij wordt ontvangen. Wij zijn gevestigd in een geheel gerestaureerd en sfeervol kerkje uit 1667 gelegen aan de dijk van het IJsselmeer. Onze gasten bieden wij een eerlijke keuken met als basis Frans klassiek, Mediterraans met een modern accent. Wij koken met de seizoenen mee wat betekend dat iedere maand verschillende seizoensproducten met zich meebrengt. Het gebruiken van vergeten groenten en producten van locale telers is een leuke uitdaging wat in deze regio erg gewaardeerd wordt. Wij serveren een verrassingsmenu vanaf vier gangen wat mooi is opgebouwd in smaken. Daarbij schenken wij naar wens zorgvuldig uitgezochte wijnen per glas. Wij verheugen ons erop u te mogen ontvangen in Het Kerkje.

Wij serveren een verrassingsmenu. De 25% korting is op dit menu van toepassing. Kreeft binnen het menu is uitgesloten van deze actie.


8.De Boet in Urk

Wijk 1 - Urk

0527-688736

Op een prachtige locatie op de Urker haven staat het monumentale pand van Restaurant De Boet, het juweeltje van Cees en Zwanie Kramer. Niet alleen volgens vakblad Lekker, met een plaatst in de top 100 op de ranglijst, hét toprestaurant van Flevoland. Michelin en Gault Millau klasseren De Boet als beste wat betreft prijs-kwaliteitsverhouding en noemt de zaak het adres voor een mooi uitgebalanceerde wijnkaart. Hier kun je lekker dineren, uitgebreid lunchen of genieten van een drankje met smakelijke hapjes. Dit alles in de prachtige dinerzaal met open keuken, de wijnbar of op het terras: het kan allemaal bij De Boet. Restaurant De Boet werkt uitsluitend met verse seizoensproducten en heeft een wisselende menukaart, compleet met vegetarische gerechten en desgewenst afgestemd op allergieën.

Zelf op restaurantniveau leren koken? Je kunt in onze kookstudio in intieme sfeer de kneepjes van het vak leren. Of je nu met acht of dertig personen bent, een compleet menu wilt koken of maar één gerecht: alles is mogelijk in overleg met de chef. Tevens is De Boet uitgeroepen tot Wijnrestaurant 2017 van Nederland.



9.Hendrickje Stoffels in Hoorn

Oude Doelenkade 3 - Hoorn

0229-210417

“Wij zijn sinds 2000 gestart aan de Hoornse haven met restaurant Hendrickje Stoffels, voor die tijd hebben ruim 10 jaar in Amsterdam gezeten. De naam Hendrickje Stoffels (minnares van Rembrandt) is toen ontstaan omdat we tegenover het Rijksmuseum en in de antiekbuurt van Amsterdam gevestigd waren.”

Wie zijn wij? Marko Pol (eigenaar/chef) wist op 6 jarige leeftijd al dat hij kok wilde worden en heeft de culinaire vakschool in Groningen gevolgd. Bianca Mens (eigenaar/gastvrouw/vinoloog), begonnen als commercieel/administratief medewerkster bij de Kamer van Koophandel. ze heeft Marko tijdens een restaurantbezoek ontmoet en sinds lange tijd bestieren ze samen Hendrickje Stoffels. “Wij serveren gerechten gebaseerd op de Franse keuken met uitstapjes naar de Oosterse en Mediterane keuken voor standaard-menuprijzen. Onze kaart wisselt regelmatig en we serveren een specialiteiten menu naast de menukaart. Onze wijnkaart is bewust niet te groot maar biedt vele mooie en betaalbare wijnen. Onze inspiratie vloeit vaak voort uit bezoeken aan nieuwe landen of plaatsen met nieuwe gerechten.” “In de zomerperiode kunnen onze gasten vooraf gaand het diner het aperitief gebruiken op onze boot Juffer van Rijn. Wij varen door de Hoornse haven, vertellen over de historie van Hoorn en serveren heerlijke amuses en een sprankelend glas Cava.”


10.Amuse in 't Harde

Eperweg 47B - 't Harde

0525-654168

In 1995 kwam onze droom uit: Een eigen restaurant! “Die droom begon bij mij al op 12-jarige leeftijd. Ik wist dat ik kok wilde worden en had al snel baantjes bij lokale gelegenheden. Via de

koksopleiding heb ik als leerling in zeer uiteenlopende bedrijven gewerkt. Al deze ervaringen bepaalden onze keuze voor aandacht voor de gerechten en vooral voor de gasten. Gelukkig bleek het gastheerschap Vera op het lijf geschreven en deelden wij de droom van een eigen restaurant op de Veluwe. In de loop der jaren is Amuse uitgegroeid tot een bedrijf waarin we nog steeds met veel plezier werken. De afwisseling van het werk én de prachtige omgeving maken dat we hier nog lang willen blijven!”

“Wij vertellen je met passie over de producten die wij gebruiken en de gerechten die wij ermee maken. Onze kruiden mogen wij plukken in de tuinen van A. Vogel op landgoed Zwaluwenburg, veel kruiden staan zelfs op ons tuinterras. Rundvlees komt uit de wei in onze regio en eitjes halen we bij de zorgboerderij. In het voorjaar bestellen wij regelmatig een heel lam waar wij diverse gerechten van maken en zodra de Hollandse asperges er zijn staan ze op de kaart. In het najaar is er een ruime keuze aan wild en doordat veel wijnen per glas aangeboden worden kunt u heerlijk genieten van de wijn-spijs combinatie. De huiselijke sfeer en ruime opzet, diverse ruimtes met zowel zakelijk als privé mogelijkheden, een prachtig tuinterras en de tafels gedekt met linnen; alles ademt de sfeer van ongedwongen genieten van tijd met elkaar én heerlijke gerechten. Graag tot ziens op de Veluwe, waar tijd & aandacht nog voorop staan!”


11.Cunst in Bergen

Kleine Dorpsstraat 1 - Bergen

072-8884908

Restaurant Cunst heeft een passie voor koken en om de gasten een perfecte avond te bezorgen. Bij ons voelt u zich door onze gastheren en gastvrouwen thuis en zal tot in de fijnste puntje van de smaak en gezellig dineren worden geraakt. Wij bieden de gasten een compleet verzorgde avond waarbij wij elke twee weken een wisselende kaart aanbieden met 10 gerechten. Hierdoor wordt de creativiteit van Eelke ten Broeke als chef elke keer weer geprikkeld en zal zijn passie voor koken verder ontwikkelen. Al onze gerechten, van pasta tot ijs, zijn huisgemaakt. Wij houden rekening met de seizoenen en schuwen het niet om onbekende vissoorten te gebruiken. Laat u verrassen met de onverwachts lekkere smaken! Kortom, kom en geniet in Restaurant Cunst.

Cunst - Culinair genieten met het gevoel van thuis.


12.Pur Sang in Groet

Heereweg 250 - Groet

072-5092599

Een Franse keuken, waar met passie wordt gekookt! Met mooie biologische producten, zoveel mogelijk uit de streek, waarbij ook goed naar het welzijn van de dieren wordt gekeken. Dat is restaurant Pur sang aan de Heereweg 250 in Groet, het lieflijke dorpje waar gratis parkeren nog heel normaal is. Chef kok Maarten probeert zichzelf elke keer weer te overtreffen in bereiding en presentatie van eigentijdse gerechten. Dat proef je, dat zie je en dat beleef je. Mooie begeleidende wijnen en de kaart wisselt per seizoen.

Openingstijden: do t/m ma: 12.00 tot 21.30 uur.


13.Stiel in Schagen

Markt 23 - Schagen

0224-820222

Stiel betekent ambacht. In Stiel’s ambachtelijke keuken worden met dagverse producten van top kwaliteit heerlijke, en vooral eerlijke gerechten bereid. De kookstijl van chefkoks Lars de Bois en Muus Rietveld is internationaal en kent geen grenzen. Ervaar de bruisende sfeer aan de “chefs-bar” met unieke kijk op de keuken. Proef verschillende kleine gerechten voor uzelf of om te delen, zoals we dit kennen uit de Mediterrane landen, al dan niet gecombineerd met een bijpassende drank. Kom ultiem genieten en combineer uw diner met een romantische overnachting in het inpandige Designhotel “Hotel van Schagen”. Stiel in Schagen betekent: een hartelijk en warm welkom voor iedereen op elk moment van de dag. Kom en geniet!


14.d'Swarte Walvis in Zaandam

Kalverringdijk 15 - Zaandam

075-6165629

Eten op de Zaanse Schans! Op de mooie historische Zaanse Schans staat Restaurant d’Swarte Walvis (‘De Walvis’), een begrip in binnen- en buitenland. Ons restaurant bestaat uit drie afzonderlijke monumentale panden. Alleen al vanwege het pand, met uiteenlopende originele details en daarachter verscholen verhalen uit vroeger tijden, is De Walvis het bezoeken waard. Bij ons geniet je van het prachtige uitzicht over de Zaan en het wereldberoemde molenpanorama. Wij beschikken over een bijzonder sfeervolle bar, met aan drie zijden uitzicht op de Zaanoever. aast uiteenlopende wijnen op glas, tappen wij Zaanse speciaalbieren van Hoop en Breugem uit het nabijgelegen Zaandijk. In ons restaurant kun je van dinsdag tot en met zondag terecht voor lunch, borrel en diner.

Anno 2018 hebben wij gekozen voor een andere opzet van onze kaart. Minder traditioneel (‘voor, hoofd, na’), maar vooral kiezen uit heerlijke op zichzelf staande gerechten. Hierbij leggen we enerzijds meer nadruk op regionale producten, voldoende aanwezig in deze regio, en anderzijds is gekozen voor een meer wereldse benadering in smaken en accenten. Dichtbij en ver weg. Niet toevallig past dit goed in het historische kader van de Zaanstreek, toen met hier gebouwde schepen uit alle windstreken goederen werden aangevoerd en verwerkt. Kinderen zijn bij ons ook van harte welkom; voor hen hebben wij een aparte kinderkaart. Je bent van dinsdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur welkom. Graag tot ziens!